Inget beslut

Nä, det blev inget beslut igår. Rådet kunde helt enkelt inte bestämma sig om de skulle ge Makedonien ett förhandlingsdatum eller inte så de ska fortsätta att diskutera idag. Ministerrådet träffades 14.30 igår och en presskonferens var planerad till klockan 17.30 där de skulle presentera deras slutsatser. De som kom fram på presskonferensen var att Serbien nu skulle få skicka in en ansökan till EU och att ministrarna skulle fortsätta diskutera Makedonien över en middag igår.

När ministermöten äger rum föregås de av att frågan diskuteras i arbetsgrupper som består av tjänstemän till EU:s ministrar. Ofta brukar frågor avgöras redan här och ministrarna behöver i princip bara fatta själva beslutet. Arbetsgrupper inför ministermötet igår kom dock inte fram till något beslut om Makedonien och lämnade därför över frågan till ministrarna som inte heller lyckades komma överens. Vi får väl se vad det säger på presskonferensen idag. Vill ni se den kan ni gå in på se2009.eu och klicka er vidare till GAERC (Generla Affairs and External Relations Council).

Ha en bra dag allesammans!

Kommentarer
Postat av: Pappa

Ska försöka skirva några rader nu i periodpausen. Kollar på TV HV 71 - Modo. Det konstiga är att det står 0-1 trots att Peter Forsberg inte är med i Modo. För ovanlighetens skull är han skadad.



I dag har en arkitektfirma presenterat skisser på Skogsvallen med bl. a bandyhall. Ser spännande ut med förslag till massa ny teknik för att spara energi. Vad sägs om t ex 10 vindkraftverk på Skogsvallen. Jag försöker prata för eftersom vårt s k bandygymnasium står och faller med om det blir en hall. Ett roligt möte, fullt lika roligt var inte ett möte som jag varit på nu i kväll. En manlig förskollärare vid en förskola i Jönköping har häktats misstänk för barnpornografibrott och sexuella övergrepp mot barn. Tyvärr har historien vissa kopplingar till Nässjö varför jag måste försöka hantera "vår del".



Jag vet att jag har något mail från en förälder i detta ärende som jag ska försöka svara på. Hoppas HV 71 kan vända i hockeyn, då kanske det kan bli lite lättare att skriva svar.



Kram



Pappa

2009-12-08 @ 19:47:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0