Reklam

Det har blivit en hel del promenerande för vår del här i Skopje och då går det ju inte att missa alla hräliga reklamskyltar som finns runt om i stan. Tänkte att jag skulle visa er mina två favoriter =)

Från Skopje kan man minsann flyga vart man vill! (bara man flyger via Istanbul först vill säga)




Vad skulle ni tro att den här skylten är reklam för...?
Telefon-sex med gravida??



De där makedonierna är för roliga!

Kram och godnatt

Ambassadören har anlänt

Japp, idag var han så äntligen på plats, Lars Freden. Jag och Ella var iväg på en konfrerens om förnyelsebar energi inom jordbruket på morgonen. Två stycken av dem som jobbar på SIDA-avdelningen skulle vara med på den så vi följde med dem. Måste ju erkänna att jag hade hoppats att det skulle vara lite roligare än var det var. Va ju intressant och så men lite för mycket siffror och powerpiont-bilder för min smak. Dessutom har jag varit sjukt trött hela dagen och att sitta och lyssna på nån halvtaskig översättare gjorde ju inte att man piggnade till måste jag säga. Vi stannade så pass länge att vi hann med fikat iaf. Det bjöds på en massa små kakor och jag och Ella var inte sena att provsmaka. Min favorit var nog smördegsbullarna med fetaost i, eller kanske fruktkakan...

Väl tillbaka på ambassaden hälsade vi på Lars och blev dessutom inbjudna på lunch imorgon på residenset. Nice! Ska bli kul och se hur residenset ser ut, vet iaf att det finns en pool. Så avundsjuk är jag redan och kommer säkert bli det ännu mer efter imon. Förutom lunchen så ska jag följa med vår handledare  Magnus på ett av hans möten för att ta anteckningar. Kommer inte riktigt ihåg vad det var för möte men det lär väl visa sig=)

Efter jobbet gick vi till Magnus för att träna lite. I vanliga fall brukar det ju va en tjej som tar hand om oss och säger till oss vad vi ska göra. Men idag var det en av de två biffarna som jobbar där som tog på sig den uppgiften. Vi fick köra en massa övningar för ben och axlar innan han tyckte att vi var klara. Killen verkar leva efter mottot "Pain is just weakness leaving the body" och tycks inte ha någon förståelse för att andra inte klarar samma fysiska påfrestning som han själv gör. Med andra ord räknar jag med träningsverk resten av veckan.

Försökte förresten lägga upp en bild på vadjag had epå mig idag på morgonen (vet ju att du gillar dem Malin) men då funkade det inte så den kommer nu istället.



Vad tycker ni om vår pose-soffa? Den är fruktansvärt obekväm och verkar mest bara vara till för utfyllnad. Så att sitta i den några längre stunder går inte, men posa i den går ju alltid, haha.

Vad har ni hittat på hemma?

Kram kram

Träningstips

Helgen är över för denna gång och söndagen börjar gå mot sitt slut. I morgon börjar en ny vecka med nya utmaningar. För att ni ska få en så bra start som möjligt på denna nya vecka skulle jag vilja rekomendera två enkla, men ack så effektiva övningar. Låt er inspireras!

Övning 1;



Övning 2;

Glöm nu inte att göra dessa imorgon, inget fusk!


Just nu på Petar Pop Arsov nr 23

Melon och strawberry cheescake-glass


Trött söndag

Ojoj vilken seg dag det har varit idag. Dagen igår blev lite längre än vad vi hade tänkt oss. Men jag börjar väl från början. Igår var ju som sagt den svenska teaterföreställningen och vi gick tillsammans med Lars. Lars är kock och har precis börjar jobba som kock åt ambassadörern. Eller hans första dag på jobbet blir imorgon men han kom till Skopje för en vecka sen. Förutom oss tre var det även tre andra från ambassaden som var på teatern för att kolla. Och vilken teater sen...haha. Det var nog det galnaste och mest udda i teaterväg jag någonsin sett, och väldigt roligt. De var väl ingen egentlig handling utan mer små scener som följde varandra. Tänkte först att jag skulle försöka förklara den men jag tror jag struntar i det, kommer inte gå.

Efter teatern gick jag, Ella och Lars vidare till en bar där vi drack lite drinkar. Trots att Lars bara har varit här i en vecka hade han stenkoll på alla baren och uteställen i stan. Ännu ett bevis på att jag och Ella sakta men säkert har förvandlats till två små tanter här. Vi hann med ett till ställe innan vi gick vidare till parken där det finns en massa uteställen som ligger utomhus. Riktigt coolt. Det blev några öl och plötsligt var klockan 4 och stället stängde. Glada i hågen vandrade vi hem och stupade i säng.

Med tanke på gårdagen har dagen idag inte innehållit vidare mycket action. Tvättat lite, förberett vår lilla presenatation vi ska ha för ambassadören imon och en fika med Lars på stan. Just nu sitter jag och väntar på att tonfiskpajen ska bli klar som vi ska äta ikväll.

Resten av kvällen blir väldigt lugn. Vi har planerat in galss och melon i soffan som aktivitet. Känns väldigt bra måste jag säga. Räknar med att trilla i säng ganska tidigt dessutom. Känner att jag ligger lite efter när det gäller sömnen =)

Japp Emelie, det blir i stort sett samma info här som i resedagboken. Kommer nog skriva mest här tror jag eftersom det blir smidigare. Fler av bilderna kommer nog upp här också, är så meckigt i resdagboken. Så ett kort svar på din fråga blir helt enkelt att jag rekomenderar bloggen framför resdageboken =)

Man får förresten inte ha med sig pistol när man ska shoppa kläder här. Kan ju vara bra för er eventuella besökare att veta som funderade kring detta.





Puss o kram

Snart dags för teater

...men innan vi går tänkte jag hinna lägga upp lite bilder från tidigare idag. Vi lyckades ta oss till gamla stan. Vi började vår sightseeing med att ta oss till fortet som ligger på andra sidan bron. Utifrån ser det ganska pampigt ut men en lång och ganska hög ringmur som sträcker sig runt hela området. Ju närmare vi kom dessto högre blev också våra förväntninga över vad som skulle komma att finns innanför murarna.



en liten pose vid ingångn till vad vi trodde skulel vara en fin borggård...men, ack så fel vi hade




Visade sig att de höll på med en massa renoveringar och utgrävningar innanför murarna. Men vi fick iaf en bra bild på vår favoritbyggnad, insekten som vi kallar den =)




Trots att vi hade hoppats på lite mer innanför murarna kan vi iaf känna oss nöjda med att vi faktiskt har varit där.

Efter fortet gick vi vidare genom gamla stan och stadsdelen var faktiskt väldigt mycig. såg ut precis så där som det ska, med en massa små gränder med butiker och cafeer. Vi hann dessutom med ett snabbt besök på den stora basaren och dit får vi nog gå igen. Kan nog finnas en hel del fynd där. Det fanns verkligen allt man kunde tönkas behöva och säkert lite till. Men den avdelning jag gillade bäst var nog ändå frukt- o- gröntdelen. Jättevakert med alla färger.



Nu måste jag gå och göra iodning mig så vi inte kommer försent till teatern. Vi har dessutom lurat med oss den nya kocken så det ska bli kul och se vad han är för en prick. Ha det så bra!


Nytt försök till sightseeing

Nu har jag precis ätit frukost ute på vår balkong och smuttat u mig mitt te. Inte så dumt måste jag säga. På schemat idag står återigen ett besök i gamla stan. Tanken var ju att jag och Ella skulle ta oss dit förra helgen men tröttheten tog över och det blev aldrig av. Men skam den som ger sig, så idag ska vi göra ett nytt försök. Vi hade dessutom tänkt lura med oss tjejen från schweiz (Melanie) som guide.

I gamla stan ska det finnas lite gamla byggnader, moskeer och en stor basar. tanken är också att vi ska försöka hitta teatern som jag och Ella ska gå på ikväll. Det är Nordic Weekend i Skopje i helgen och med anledning av det kommer de att spela en svensk-norsk teater. Vi fick gratisbiljetter av ambassaden så vi känner lite att vi borde gå dit och kolla in det.

På schemat idag står dessutom ett litet besök hos Mange (vårt gym). Vår väldigt engagerade tränare berättade sist vi var där att det var dags för bröst och tricep. Får se vad hon hittar på för övningar till oss sen när vi kommer.

Nu ska jag gå och klä på mig så att vi kan komma iväg. Ska försöka va lite bättre på att fota så ni får se hur gamla stan ser ut sen.

Vad ska ni hitta på idag?

kram kram
 


Sovmorgon?

Var går gränser för att man har haft sovmorgon egentligen? Räknas det som sovmorgon om man vaknar 7.30? På ett sätt känns det ju som sovmorgon eftersom jag går upp 6.30 i vanliga fall. Jämför man med det har jag ju faktiskt sovit en hel timma längre än vanligt.

Men nä, är nog ändå helt överens med mig själv om att 7.30 inte är sovmorgon.


Då var man bloggare då...

Efter lite om och men bestämde jag mig för att skaffa en blogg också. Och varför nu detta kanske ni undrar, jag har ju redan en resdagbok....ja, det är sannerligen en befogad fråga. Ella min praktikantkollega (låter ju väldigt tjusigt att kalla henne det) har en och vi har jämfört den med min resedagbok. Våra noggranna undersökningar har visat att det verkar vara smidigare med blogg, särskilt när det gäller att få bilder och text att hålla ihop. På resdagboken hamnar ju alla mina bilder för sig i albument och texten, som egentligen hör till, är för sig.

Sen känns det som man kan skriva lite kortare och kanske fler inlägg med en blogg jämfört med resdagboken. Nu slipper ni ju dessutom få ett mail varje gång jag haft tråkigt och skrivit något =) En sista anledning är nog att jag tänkte ha bloggen mer för kompisar, så både ni och jag kan kommentera lite hur vi vill. Resdagboken läses ju av mina föräldrar och min moster och lite så.... Hmm, kommer väl iof bli i stort sett samma info här som på resdagboken. Mina föräldrar är nog redan smärtsamt medvetna om vilka dumheter jag håller på med =)

Jaja, nu är bloggen igång iaf. Får väl se hur länge den överlever.

Trevlig läsning!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0